The Waikiki Family

Så var det äntligen, efter nästan ett års väntan, dags för den här resan. Hawaii. En vecka. Med 43 Rotaryutbytesstudenter. Vi samlades en rutten måndag eftermiddag på ett hotell i San Francisco, och tillbringade en natt med att inte sova alls, utan bara sitta och prata, lära känna varandra (det var folk från andra distrikt än mitt alltså - folk som bor i Montana, Colorado och Nevada) litegrann. Efter kanske någon timmas sömn var det bara att dra sig upp och iväg till flygplatsen, och efter 4-5 timmar på planet var vi äntligen i Honolulu, Hawaii!!! Varmt, soligt och mysigt är vi alla så förväntansfulla med våra blomhalsband och allt!

Vi stack direkt ner till stranden och solade och badade (vilket vi sen gjorde resten av dagarna så fort det inte fanns något annat att göra). Köpte frozen yoghurt och bara myste i solen! Sen lagade vi lite pasta till hela gänget i köket på hotellrummet, och alla åt middag där.

Resten av resan var upplagd så att vi hade någon sorts aktivitet tillsammans på förmiddagen (oftast, ett par gånger hela dagen), och resten av tiden fick du hitta på vad du ville. En dag klättrade vi upp på Diamond Head, som är toppen av vulkanen som efter utbrott skapade ön Oahu. Det var helt galet vackert där uppifrån, man såg hela Honolulu och hela resten av ön. Vi hade också tur, det regnade lite innan vi kom dit, så det var världens regnbåge som gick rakt ner i havet på ena sidan och ner i staden på andra.

Vi åkte också ut till Pearl Harbor och fick se den sjunkna ubåten Arizona som fortfarande ligger kvar och läcker ut olja efter 50 år, gick på marknad och köpte billiga souvenirer, åkte till Dole's ananasplantage och fick pröva ananassorbet och se alla olika sorters ananasplantor. Vi åkte ut med en gigantisk 65-fots katamaran och snorklade, vi åkte på rundtur runt ön och fick se North Beach och dricka pina coladas. Vi byggde sandslott och var ytterst barnsliga. Vi åkte och fick träffa en riktig hawaiiansk chief, Chief Sielu, och fick se hur man knäcker kokosnötter, gör upp eld med bara pinnar, dansar och jonglerar med eld. Och sen har vi provsmakat och köpt mängder med macadamian nuts, som säljs i alla former och färger där. Vi besökte även djungeln och gick en lång, slingrig, smal och extremt lerig väg upp till ett litet vattenfall, där vi fick möjlighet att vara de djur vi ju egentligen är. Sen har vi haft kvällar på stranden när vi bara suttit och myst, kvällar i hotellets hot tub (de hade et hot tub och ett hotter tub som var helt kokhett) och haft bbq vid deras grillar. En kväll lagade även jag och två av fransmännen (det var Léa och Gabar från Marseille) (och en belgare som var snäll nog att hjälpa till) crêpes till hela bunten. Och det slutade i vispgräddekrig! En kväll gick vi till en "all-you-can-eat"-buffé, och det blev verkligen ALL YOU CAN EAT. Vi snodde även med oss en hel ananas därifrån som blev vår välsignade lilla son "Auwsome". Så var det en kväll vi alla åkte till en Luau, en sorts hawaiiansk festmåltid med mycket mat, mycket underhållning, dans och mycket hawaiiansk kultur!

Jag är fortfarande helt överväldigad över hela resan. Det har hänt så mycket, så mycket underbart bra saker, och jag är så glad att jag fick möjlighet att åka dit! Och att få uppleva allt detta med en sån underbar grupp! Hawaii är verkligen något speciellt, om ni någon gång får möjlighet att åka dit så GÖR DET! Så underbart vackert och helt fantastiskt! Hela kulturen med hula-dans, språket, klädseln (kokosnöts-bh och gräskjol, javisst!), naturen och allt är ju bara som grädde på moset! Men - om ni åker dit - förbered er för japaner!!! Mycket native hawaiians ser man inte mycket av på gatorna i Honolulu, det är japaner eller andra asiater för hela slanten! Och allting, restaurangmenyer såväl som vägskyltar, är både på engelska och japanska.

Och sen att det är med Rotary, med utbytesstudenter, gör ju bara saken bättre. Jag tror aldrig mitt hjärta har varit såhär stort! Som jag skrev förut, jag har verkligen hittat en ohana, en familj, här.

Nu är det middagsdags, jag återkommer med ett bildinlägg. För er som finns på facebook så har ni några timmars underhållning (jag tror närmare 800 bilder) där!

Mahalo nui tout le monde, enjoy life tout de suite!

Aloha!

comment

comment here:

jag heter
remember me?

e-mail address (will not be published):

url/blogg address:

commentr:

trackback
Who? I am Naima - someone who loves life, playing the cello, photography, dancing, friends and simply most fun things in this world. After my year as an exchange student in the States I have had my eyes opened for the rest of this globe and all its wonderful people to meet and places to see.


Today is , it's
's day today.