We are the world

Så var det dags igen, att börja om från början och sakta men sakert arbeta sig igenom alla vänner, alla nyetablerade band och säga hejdå... En helt annan sorts avsked än de som ägde rum för 9 månader sen, för oddsen att jag kommer se majoriteten av dessa människor igen är... ja, ni fattar.


Helgen spenderades i sann Rotaryanda tillsammans med alla Inbounds (vi i detta distriktet som kommer från andra länder och snart ska hem), Outbounds (de små amerikanska newbiesarna som ska ge sig iväg utomlands nästa läsår), Rotex (de som har varit iväg förut) och alla andra Rotaryvuxna som är involverade i RYE. Vi återförenades i kramkalas, fick åka till en nöjespark (Six Flags Discovery Kingdom där de inte har ett enda sugrör eftersom fåglarna kan kvävas när de försöker äta dem) på lördagen, dansa "Cotton Eye Joe" som vi alltid gör, äta en massa godis och glass (som de matar oss med - riktig amerikansk anda) och sova på stenhårt golv i sovsäckar i ett Senior Center där det inte fanns duschar. Precis som vanligt alltså.


Lördag kväll fick vi sitta uppe till sent och förbereda en liten presentation som vi sedan framförde i våra pin-klädda kavajer på söndag frukost inför representanter från alla Rotaryklubbar i distriktet plus the District Governor. Riktigt gråhårig tillställning! Vi var sedan uppe och finpolerade tidigt på morgonen, och var underbara, charmerande Exchange Students som visste precis hur ett Rotaryleende ser ut - och använde det mycket. Så efter ett antal olika talare och presentationer så fick vi äntligen marschera in, var och en av oss med en flagga från det land vi tillhör (för the Outbounds dit de ska nästa år), och sjunga vår lilla sång "Sweet Home California" - "Sweet Home Alabama" med ny text som Lujan från Argentina hade skrivit. Det blev rätt häftig effekt med 40 halvgråtande ungdomar ackompanjerade av tre gitarrer och en cello.


Sen kom ju då de där avskeden... Som tur var så är det inte dags än att ta farväl av de personer jag verkligen kommit nära under året, det dröjer mer, men bara the Outbounds, Rotexers och alla de underbara vuxna som har tagit så bra hand om oss - det är svårare än man tror! Tårarna flödade, men vi lyckades i alla fall att hålla masken när de hade vår traditionsenliga photo shoot.


 

Jag och damen jag satt brevid vid frukosten. Paret som satt på andra sidan om mig hade haft en utbytesstudent från Helsingborg för ett par år sedan, så de skulle åka dit nu om bara ett par veckor för att gå på hennes student!


Vår Youth Exchange Chair, Glenda Sales vid mikrofonen.


Lujan (Argentina), Benny (Italien), Ariane (Belgien) och jag.


Alla Inbounds och Outbounds! Eftersom vi Inbounds hela tiden envisas med att dansa vår "Cotton Eye Joe" på varenda Rotaryträff och därmed dels vara extremt irriterande (när det är 15:e gången låten går igen) och också hamna i andra kniviga situationer på grund av det (som när vi dansade i ett av hotellrummen på Hawaii, och hotellägaren tillslut kom upp och skällde ut de killarna som bodde i rummet tills han var blå i ansiktet) , så var Rotexarna så söta och fixade en cowboyhatt till var och en av oss, med guldstjärnor och våra namn på! Helt toppen!


 

Förlåt att tätheten mellan inlägg börjar glesna, men att tillbringa 12 timmar (eller mer) om dygnet i skolan tär både på krafterna och lämnar inte mycket tid för annat! Men, musikalen går framåt - sakta men säkert - så vi ska vara glada för det! Nästa vecka repar vi Akt II utan manus!!!


(Och för att ni inte ska vara avundsjuka eller något i onödan kan jag rapportera att vädret här är 16° och regn eller molnigt, och kommer vara så hela veckan ut.. Riktigt uschliväder för de kräsna Kaliforniaborna)


comment
skrivet av: Henrik

Haha, vi hade vääärsta sommarvädret igår. Jag tror jag brände mig lite på bröstet, det vår strålande sol och huur varmt som helst! (Men idag ska det regna...)

2010-05-20 @ 08:44:20
skrivet av: Lisa H

Du är så SÖT, människa! <3 Älskar din nya frisyr. Haha, vi har det varmare här ju ^^ Och sol! Kraaam <3

2010-05-21 @ 10:40:18

comment here:

jag heter
remember me?

e-mail address (will not be published):

url/blogg address:

commentr:

trackback
Who? I am Naima - someone who loves life, playing the cello, photography, dancing, friends and simply most fun things in this world. After my year as an exchange student in the States I have had my eyes opened for the rest of this globe and all its wonderful people to meet and places to see.


Today is , it's
's day today.