mr and mrs convertible/incredible - marchons!

Söndag kväll! Redan!!! Helgen gick alldeles för fort! 

Fredag kväll var supermysig, hade tjejkväll med Andy och Katie och alldeles för mycket junk food. Så nu har jag officiellt ätit min första donut (doughnut?) här i landet i väst. Ja - inte förrän nu! 

Lördag morgon blev vi transporterade i etapper ner till the mall i Santa Rosa, Benny, Léa och jag. Yuri slöt upp oss, och vi fyra européer gick runt där och shoppade och var extremt överväldigade över den riktiga jultomten som satt och tog kort med alla barn som ville mitt i köpcentret. Det kostade dock pengar, så som ni kan se så nöjde vi oss med att med barnögon lyssna på julmusiken från affärerna och posera med juldekorationerna som bakgrund. Och nu när Halloween är över så har alla "specialsmaker" på allt bytts från pumpa till allt med kanel i. Starbucks har pepparkakslatte, och julmuggar, mums. 

Lördag kväll spenderade vi  (efter ett snabbt ombyte till klänning och klackar) med alla Rotarianer här i södra delen av distriktet 5130, en mycket fin formell middag med tal och dans i en underbar balsal på ett vackert hotell. Fullt med 65-plussare, vi utbytisar var därför mycket lätta att utskilja i denna folksamling - och inte bara för att vi har svårt att säga "foreign youth exchange student". Ja appropå det, försök säga det snabbt 5 gånger!!! Varför var de där engelsmännen tvugna att kalla det så, den frasen innehåller ju ord som är fruktansvärt svåra att uttala, och detta tvingas unga människor, fullständiga nybörjare på språket, säga vid varje första möte. "Exchange" är mitt hatord, det fastnar alltid, även nu efter 3 månader!

Hur som helst, maten var helt mumsigt god, och sällskapet var extremt trevligt! När hela programmet var över:

  • Alla som gjort något speciellt hade blivit "recognized", även vi utlänningar
  • 3 födelsedagsbarn (pensionärer?) blivit grattade
  • Paret i paljettkläder som var underhållningen hade sjungit klart "New York, New York" och lite Elvis
  • Alla medlemmar av det gyllene hjulet blivit försäkrade om att de snart räddat världen från Polio
  • Förre Presidenten av Rotary International blivit introducerad av 3 olika talare och sen själv hade hållit sitt tal om hur mycket Rotary gjort för världen, och hur de INTE arbetar med "the weapons of war, but the instruments of peace"

Vid många tillfällen kan man bli lite trött på hur extremt pretentiöst hela grejen kan bli, men den här gången fungerade det faktiskt - hans tal lämnade oss alla med något tänkvärt och lite positiv framtidstro i tankarna. Kanske hade det lite att göra med att jag och vi som utbytesstudenter är ett av de där instrumenten, som ska jobba för international peace and understanding. 

När hela programmet var över åkte hela patrullen: jag, Léa, Pernille, Benny, Kaisa, Jakob och Eric till Sepastopol och Yuris host family, där vi tog över vardagsrummet och satt uppe och pratade hela natten. UNDERBARA människor!!! 

Idag - lugn morgon med pannkaksfrukost, sen resa tillbaka till gamla goda Lake County, och efter 3timmars cellolektion med massvis med improvisation för Clovice tog jag och Lori en sväng förbi och köpte Pepparkakslatte och sen hem för att uppleva Jims underbara kokkonst. Tacos! Idag, igen! 
Det är alltid full fart med oss! 

Benny, jag, Kaisa, Léa och Yuri

The Clearlake Table

Julpynt! Och Jultomte! 


comment
skrivet av: Samuel

Grattis på namnsdagen!

Har du kul eller? Ta och njut riktigt ordentligt nu när du har chansen och är i USA. Fast du måste ju ändå gå i skolan. Tack och lov för det, för annars skulle jag nog vara så avundsjuk att jag jag skulle smälta bort. Så njut ordentligt nu, för det är du värd.

$amuel

----------------------------------------------------

2009-11-17 @ 20:22:07
skrivet av: Arvid

Grattis på namnsdagen!

Hur går det i skolan? För mej går det jätte bra. Hoppas du har det bra.

Stor kram Arvid!

2009-11-17 @ 20:30:19
skrivet av: Petra och Fredrik

Grattis på namnsdagen Naima!

Det är så roligt att läsa din blogg och se hur du har det. Du skriver så bra! Fira med kaneltårta idag? Eller en Bertie Botts böna? Jättekram!! PoF

2009-11-17 @ 21:08:30

comment here:

jag heter
remember me?

e-mail address (will not be published):

url/blogg address:

commentr:

trackback
Who? I am Naima - someone who loves life, playing the cello, photography, dancing, friends and simply most fun things in this world. After my year as an exchange student in the States I have had my eyes opened for the rest of this globe and all its wonderful people to meet and places to see.


Today is , it's
's day today.