sunny, sunny, snow?

Japp! Nu snöar det här! Eller ja, lite flingor i morse i alla fall. Så alla är super-excited kontra super-scared. Tydligen så betyder minsta lilla 3cm-täcke en total ledig dag, alla stannar hemma, eftersom ingen och ingenting här är vana vid snön. Ingen vet hur man kör på halt underlag, inget är anpassat för det! Min nästa värdpappa berättade om ett år när de hade så kallt så länge en vinter att han hade hela grannskapets småbarn åkandes skridskor på sin pool.

Så - Sunny California? Jovisst, men snö finns här allt! Och varmt och stränder är ju inte något man ser här inom en räckvidd på... 8-10 timmar i bil? Så värmen och solbrännan får vänta tills hela Rotaryfamiljen sticker till Hawaii i mars!

Den här helgen har jag tillbringat med min counselor och hans fru, Dennis och Ruth. Så underbara människor, verkligen! Vi åkte till Grass Valley (Dennis fick ut mig ut skolan vid 12-tiden, sa till Peggy i the attendance office att det var en Rotary-event, jadå) direkt i fredags, supersöt liten gammal "miner's town". Grundades av en massa guldsökare från Cornwall, England, och de har lämnat en del kulturarv efter sig. Den lokala delikatessen "pastie" är ett exempel, det är som en sorts pirog, fast utan den spiciga (hur stavas det egentligen?) kryddningen. En fyllning av sådär lagom engelskt plain stekt köttfärs/kyckling/kalkon/grönsaker och potatis, helt inbakat i ett halvcentimeter tjockt lager av någon sorts osötad pastry-deg. Guldrushen bidrog ju till en liten överrepresentation av jewlery shops i den lokala Chamber of Commerce. Och såklart - deras årliga tradition som vi var där för att se - the Cornish Christmas!

Så det var fredagkväll, hela stan är ljussatt, det är små tältstånd överallt som säljer allt ifrån organiska olivoljor till tåg-grillat (ja, grillen såg ut som ett långt lok) kött, varm choklad, och den amerikanska motsvarigheten till vår glögg - varm apple cider. Det är alltså, varm äpplejuice med kanel, lite muskot och andra juliga kryddor i. Riktigt gott faktiskt, men det går ju inte upp mot glögg såklart! Några riktigt ostämda high school-band spelade julsånger, en gubb-kör sjöng carols. Fullsmockat med folk, och - TOMTEN var där! Och jag fick ta en bild och sitta i tomtens knä och fick ett antal mini-polkastavar!

Nu ska jag krypa in under min värmefilt, och sova!!!comment

comment here:

jag heter
remember me?

e-mail address (will not be published):

url/blogg address:

commentr:

trackback
Who? I am Naima - someone who loves life, playing the cello, photography, dancing, friends and simply most fun things in this world. After my year as an exchange student in the States I have had my eyes opened for the rest of this globe and all its wonderful people to meet and places to see.


Today is , it's
's day today.