San Francisco!

Så äntligen blev det av! Efter veckor av planerande, logiskt tänkande och alla olika grader av panik gick det äntligen i lås. BYVA-sisters fick sin resa till the city!

Fredag eftermiddag kom alla vi norrifrån (jag, danska Pernille och finska Kaisa) ner till Léa i St. Helena och gick på ett Rotary-christmas-party där. Vi tar ju alla möjligheter vi kan att klä oss i svart och klackar. Galet rolig kväll, vi satt där (drog ner medelåldern med några årtionden), och detta var något som verkar så extremt amerikanskt så det är inte sant. Det var en massa långbord - täckta i vita pappersdukar. På det hällde sen kockarna ut all maten från stora kokkärl, rakt ut på duken! Så fick man ett plastglas med något att dricka (vin för alla vuxna, det är ju Napa valley) och några skålar med majonnäs och ketchup. Sen var det bara att ta på sig sin gigantiska plasthaklapp med en kräfta på, och hugga in: där fanns krabba, räkor (STORA), musslor, kokta potatisar, majskolvar, kronärtskockor, lök, vitlök, korv, baguette och allt möjligt! Och inga bestick, nej, nej, det är bara att kladda på! Underbart!

Lördag kom vi efter ett litet stopp i Petaluma, där vi hämtade upp Johanna och bytte chaufförer/shaperunes, äntligen över Golden Gate och in i San Francisco! En brunch precis vid havet (där folk faktiskt SURFADE, ja, det måste varit kallt), och sen bar det av till downtown SF. Massvis med shopping och underbar tid tillsammans blev det, och hela dagen var toppen (även om vi tappade bort lilla Kaisa ett litet tag där...). Ingen shopping-frenzy, men vi jobbade bra ändå! Sen hem till Johanna igen, totalt ta över vardagsrummet och titta på julfavoriten "Love Actually".

Söndag fick vi åka tåg för första gången på 4 månader!!! BART-tåget blev det, in till Market Street igen. Mer shopping, yeey! Och en massa annat galet också, fick sjungit julsånger på skandinaviska (som bara blev rappakalja, har glömt orden!!!), besökt Godiva och blivit kär, dansat kring den 15 meter höga julgranen på Union Square och avbrytit en Haunukka-ceremoni, ätit sushi in the dungeons of Macy's, hittat en vending machine där man kan köpa ipods och kameror som smågodis, dreglat över polaroidkameran och fisheyekameran inne på Urban Outfitters, haft lite ATM-problem (som alltid) och gjort bort oss inne på Abercrombie. Och såklart åkt upp till 39onde våningen på Mariotts precis efter solen gått ner, och bara bli helt stum av förundran.

Det är så galet konstigt, att vara en utbytesstudent. Det är också så galet konstigt hur man plötsligt finner sig själv, med människor man känt i 4 månader, och det är som ens familj. Hur man förstår allting man säger, oberoende språk, och bara är så comfortable (convertible) i varandras sällskap. Jag förstår det inte, men jag är fruktansvärt lycklig att det är så!

Nu ville jag lägga upp en massa bilder, men det ville inte blogg.se att jag skulle, men jag lyckades få upp några i alla fall.
Léa, Kaisa, Pernille och jag på Union Square

Japp. Mat på amerikanskt vis. Vintermotsvarigheten till BBQ kanske? Här nedan: mina betyg efter 12 veckor i Amerikansk skola.

Bara en vecka kvar.

comment
skrivet av: Henrik

Vad tråkigt att du har kommit till ett så ociviliserat land Naima. Hoppas du kommer ihåg hur man använder bestick när du kommer tillbaka, för det gör vi ju här i Europa...

2009-12-15 @ 09:59:46
skrivet av: Maja

San Francisco är ju en helt underbar stad, går inte att vara där och inte ha det super:)

2009-12-15 @ 10:18:40
url: http://mcaria.blogg.se/
skrivet av: Lisa

Haha, bra betyg du har ;) Förvånande :p

2009-12-28 @ 00:27:57

comment here:

jag heter
remember me?

e-mail address (will not be published):

url/blogg address:

commentr:

trackback
Who? I am Naima - someone who loves life, playing the cello, photography, dancing, friends and simply most fun things in this world. After my year as an exchange student in the States I have had my eyes opened for the rest of this globe and all its wonderful people to meet and places to see.


Today is , it's
's day today.